A sötét ötven árnyalata

6:25

Sziasztok,

Körülbelül 2 hete én is megnéztem az év egyik legvártabb filmjét A sötét ötven árnyalatát. Mivel napokig a film hatása alatt voltam így most jutottam el odáig, hogy megosszam veletek a véleményemet róla.


Ha valaki nem tudná ez a film egy könyvadaptáció,amit E L James írt. A film forgatókönyvét az írónő férje Niall Leonard írta. A rendező pedig James Foley, aki egyben az utolsó rész A szabadság ötven árnyalatának a rendezője is. A főszereplők Jamie Dornan és Dakota Johnson mellett olyan híres színészek is felbukkannak az új részben mint Kim Basinger és Bella Heathcote

Sokszor mondják az emberek azt, ha nem olvastad a könyvet nem értheted a filmet és ez erre a részre nagyon is igaz. Hiába láttad mondjuk az első részt a moziban, de ha nem olvastad el könyvben A sötét ötven árnyalatát akkor rengeteg dolgot nem fogsz érteni, hogy miért is úgy van a vásznon ahogy. 

Én a 2 órás filmet nagyon rohanósnak éreztem, igaz így is sok jelenetet kivágtak amik a DVD-n lesznek rajta. Nekem nagyon hiányoztak az érzelmek kimutatása, például Christian egyszer mondja Ananak azt, hogy szeretlek. Még akkor se mondja ki, mikor megkéri a kezét. Igaz ebben a részben egy viccesebb Christiant kapnak a nézők mint az elsőben és a kémia is jobban látszik a két főszereplő között mint A szürke ötven árnyalatában

Azok a kritikusok akik szerint ez a film még mindig egy szadomazo szexfilm, nem tudom milyen filmet néztek meg. Mert, hogy nem A sötét ötven árnyalatát az is biztos. Szerintem és sok más barátom szerint akik látták a filmet sokkal inkább hasonlít az új rész egy romantikus vígjátékhoz egy kis thrillerrel az írónő és a szereplők szerint. A soundtrack is nagyon jó lett, többek közt olyan zenészek működnek közre rajta, mint Taylor Swift, Zayn Malik, Sia és Nicki Minaj. Nekem a kedvenc zenéim a filmből, Halsey: Not Afraid Anymore és Sia: Helium.

Úgy gondolom egy esélyt megér a film azoknak is akik eddig nem látták és hallgatva a kritikusokra ok nélkül azt mondták rá, hogy ez egy semmitérő katasztrofális film, ami azért lássuk be nagyon erős túlzás, hiszen világsiker lett ugyanúgy mint az első rész és ahogyan a könyvek is. Plusz ebben a részben Dakota Johnson az édesanyja Melanie Griffith munkássága előtt is tiszteleg, amikor Dolgozó lány című filmből idéz, ami meghozta Melanie számára a világhírnevet.

Ti láttátok már a filmet? Mit gondoltok róla?

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Láttam. Szerintem inkább olyan volt, mint egy szado mazo film paródiája. Jamie Dornan játéka sokat fejlődött, a zenéje szuper, de amúgy egyszer nézhető szerintem.

    VálaszTörlés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Instagram

Subscribe