Kedvenc halloweeni filmjeim | Filmajánló #1

9:26


Sziasztok,

Így október végén Halloween előtt összegyűjtöttem a kedvenc filmjeimet, amik szerintem a legjobban illenek ehhez az ünnephez és a köré épített kultuszvilághoz. Így hétvégén kikapcsolódásként jó lesz ebből néhányat megnézni.

Hókusz pókusz (1993)

Az egykor boszorkányként megégetett Sanderson nővérek a XX. század végének egyik Halloween éjszakáján újra életre kelnek. A megelevenedett, szeleburdi boszorkányok, Winifred (Bette Midler), Sarah (Sarah Jessica Parker) és Mary (Kathy Najimy) ott folytatják tovább, ahol 300 éve abbahagyták. Kezdetben megidézőjük, a kis Max Dennison és kishúga lesz a boszik molesztálásának elsődleges célpontja, mignem feltűnik a szinen a gyönyörű Allison és három kisgyermeke, akik földöntúli képességükkel megtörhetik a 300 éves hölgyek varázsát.
IMDb: 10/6,7



A halott menyasszony (2005)

Egy kis faluban, valamikor a 19. század derekán két család a gyermekeik esküvőjére készül. Mindenki boldog, a két házasulandó fiatalt kivéve. Victor és Victoria az esküvő előestéjén találkoznak először. A menyegzőpróbán Victor belezavarodik a házassági eskü szövegébe, az erdőbe megy gyakorolni a szöveget. Végül annyira belejön a szerepébe, hogy egy öreg fa gyökerére húzza a jegygyűrűt. A gyökér azonban nem az, aminek látszik. Victor akaratán kívül eljegyezte magát a Halott Menyasszonnyal, akinek szíve régóta megszűnt dobogni, ám szüntelenül keresi az igaz szerelmet és a társat, aki megosztja vele örök nyugodalmát.
IMDb: 10/7,4



Boszorkányváros (1998)

Marnie élete egy csapásra megváltozik, mikor derűs nagyanyja, a városba érkezik. Aggie ódákat zeng unokájának a boszorkányokról, ám ezt Marnie édesanyja, Judith rossz szemmel nézi és elküldi édesanyját. Marnie és két testvére követik nagyanyjukat egy ismeretlen világba, Boszorkányvárosba, ahol furcsábbnál furcsább lények színesítik a mindennapokat.
IMDb: 10/6,8
Ezt a filmet minden évben újra nézem a Disney csatornán októberben.



Éjsötét árnyék (2012)


A Collins család Amerikába ment 1752-ben új életet kezdeni. Meggazdagodtak a halászatból, és kisvárost építettek Maine államban, ami a nevüket viseli. Két évtizeddel később Barnabas vezeti a birtokot, gazdagságánál csak a nők iránti vágya nagyobb. Ám elkövet egy hibát, összetöri egy boszorkány szívét, aki bosszúból elátkozza és élve eltemeti. Két évszázaddal később Barnabast véletlenül kiszabadítják sírjából. A férfi visszatér a régi birtokra, és találkozik a zavaros utódaival. Elhatározza, hogy visszaállítja családja hírnevét.
IMDb: 10/6,2


Hotel Transylvania- Ahol a szörnyek lazulnak (2012)

Drakula gróf ötcsillagos luxuskastélyában a szörnyek pihenhetik ki rémes fáradalmaikat. A vámpírok fejedelme hétvégi bulit szervez a féltve őrzött, 118. születésnapját ünneplő kislányának. Erre meghívja a rémes kompániát, az élén Frankensteinnel és menyasszonyával, a múmiával, a láthatatlan emberrel és egy falka vérfarkassal. Az ünnepség vérbő, jó hangulatban telik, mígnem hátborzongató esemény történik: a kastélyba téved egy igazi, élő ember! Ráadásul fiatal, jó fej és megtetszik Drakula lányának.
IMDb: 10/7,1


Casper (1995)

Nincs emberfia, aki be merne lépni az elhagyatott kastélyba! A környéken ugyanis mindenki tudja, hogy az ódon épületben kísértetek tanyáznak. Az új tulajdonos számára azonban a megoldás kézenfekvő: ki kell űzni a kísérteteket. Casper, a vidám kis szellem eddig holtra unta magát. Tévézgetés közben nem is sejti, hogy hamarosan számos látogatója lesz, úgy mint ördögűzők, szellemírtók, építési vállalkozók. De csak egyvalaki akad, aki legény a talpán, egy tizenéves kislány. Először ő is sikít, mint a többi, aztán elájul, mint a többi. De ami ezután következik, az Casper és goromba bácsikái legmerészebb álmait is felülmúlja.
IMDb: 10/6,0



Két tojás száz bajt csinál (1993)

A Halloween hangulatát idéző történet főszereplője egy ikerpár, Kelly (Mary-Kate Olsen) és Lynn Farmer (Ashley Olsen). A két lány sokat szendved a gonosz Agatha nagynéni (Cloris Leachman) miatt, akiről kiderül, hogy valójában boszorkány. Agatha néni varázslat erejével fogva tartja saját nővérét, Sophia nénit, ezért a két lány elindul, hogy megmentse, mielőtt túl késő lesz. Küldetésük során csatlakozik hozzájuk a hontalan Mr. Nofziger (Meshach Taylor), egy kis emberke, akit Oscarnak hívnak, és egy furcsa sírásó is. A megmentô akció során a két lány megtanulja, hogy mit jelent a testvéri szeretet.
IMDb: 10/5,8



Rém rom (2006)

Esténként különös hangok szűrődnek ki a régi házból, nyögések, reccsenések, elfojtott sóhajok zavarják az utca nyugalmát. Három utcabeli gyerek arra gyanakszik, hogy az ódon falak között valami olyasmi tanyázik, aminek nem volna szabad. Kíváncsiságuk hamarosan megbosszulja magát. Nincs senki a romos házban, maga a ház a rém! Él és nem kegyelmez. Aki az ajtaja mögé kerül, többé nem látja meg az utcát. A három jó barát azonban nem ijedős. Vagy ha ijedős is, legyűri félelmét, és elhatározza, hogy szembeszáll az ellenséggel.
IMDb: 10/6,6


Addams Family- A galád család (1991)

Imádnivalóan rosszindulatú teremtményekből áll a galád család. Gomez és a felesége, Morticia két komisz kölyköt nevel, és néhány fura szerzet él még velük egy tető alatt. Addamsék mindent elkövetnek, hogy minél visszataszítóbbnak tűnjenek a külvilág számára. Ezt azonban annyira bájosan teszik, hogy már-már szeretetre méltóak. Karácsony éjjelén a szeretetről énekel a népes család. Egyedül a kedves Fester bácsi hiányzik közülük, akinek vagy negyedszázada veszett nyoma. A szellemidézés sikerrel jár, Fester megjelenik a küszöbön. Mindenki boldog, amíg rá nem jönnek, hogy valami nem stimmel a bácsival.
IMDb: 10/6,8




Nektek van kedvenc halloweeni filmetek? Mit gondoltok a Halloweenról?



You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Szia,örülök hogy most találtam rá a blogodra mivel estére filmet keresek 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem sikerült kedvedre való filmet találni :)

      Törlés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Instagram

Subscribe